KIRIKKALE'DE KAÇ KİŞİ ADAY ADAYI

KIRIKKALE'DE KAÇ KİŞİ ADAY ADAYI

AK Parti'de 9 Kasım'da başlayan belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları sona erdi. Kırıkkale Merkezde 13 , Hacılar Kasabası ve ilçelerde 29 aday adayı ile seçim sürecine girildi.

A+ A-


AK Parti'de 9 Kasım'da başlayan belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları sona erdi.  Kırıkkale Merkezde 13 , Hacılar Kasabası ve ilçelerde 29 aday adayı ile seçim sürecine girildi.


AK Parti'de yerel seçimler için 9 Kasım'da başlayan aday adaylığı süreci sona erdi. Kırıkkale merkezde 13 isim Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Başvuruların tamamlanmasının ardından 26 Kasım'da temayül yoklaması yapılacak. Kesin aday isimleri aralık ayının ortasında açıklanacak.

YAHŞİHAN'DA YOĞUN BAŞVURU

AK Parti'de sona eren yerel seçim aday adaylığı için Kırıkkale merkezden sonra en fazla başvuru yapılan ilçe Yahşihan oldu. Yahşihan'da 8 aday AK Parti'den belediyeye talip oldu. Yahşihan'ı 5 adayla Keskin takip etti. 4 aday Karaçekili'den, 2 aday Bahşılı'dan, 2 aday Balışeyh'ten, 2 aday Delice'den, 4 aday Hacılar'dan 1 aday Çerikli'den 1 aday ise Sulakyurt'tan başvuru yaptı.

SADECE 2 KADIN ADAY ADAYI VAR

Kırıkkale merkez, 8 ilçe ve Hacılar Kasabası dahil yapılan başvuruların sayısı 42'ye ulaştı. aday adayları içerisinde sadece 2 kadın isim yer alıyor. Hacılar'a Gülüzar Sallabaş, Kırıkkale Belediyesi'ne ise Şeyma Ülkü Tabak aday oldu. Milletvekilleri seçimlerinde de hiç kadına aday başvurusu yapılmamıştı.

İŞTE KIRIKKALE MERKEZ VE İLÇELERDE AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLAN İSİMLER

KIRIKKALE MERKEZ: Mehmet Saygılı, Mehmet Yılmazer, Bahattin Akyön, Bayram Salim Bozdemir, Kubilay Sürmeli, Şeyma Ülkü Tabak, Mustafa Demirbaş, Harun Güleç, Mehmet Güloğlu, Yasin Güngör, Merih Karayol, Mustafa İşler
YAHŞİHAN:Fıfat Güldüren, Fatih Alan, Resul Doluca, Mustafa Alan, Ahmet Sungur, Hakan Şansal, Tuncay Altan, Muhsin Güloğlu.
KESKİN:Ekmel Cönger, Ali Şanal, Halim Bulut, Bedrettin Yiğit, Burak Uçaçelik
HACILAR:Gülüzar Sallabaş, Osman Erdoğan, Mustafa Çetin, Davut Karabulut
ÇERİKLİ: Ercüment Başkaya
DELİCE:Yımaz Uyan, Nuri Yorulmaz
SULAKYURT:Seyfettin Çetiner
BAHŞILI:Haydar Gülçimen, Mustafa Özbek
BALIŞEYH: Hilmi Şen, Serhan Keskin
KARAKEÇİLİ:Selami Bozbal, Hüseyin Özçelik, Adil Hasgül, Halil Avan


Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur